Holistische, intuïtieve coaching ​​​​met ondersteuning van paarden
voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar)

​​​​​Net als de wegen van een kudde soms ondoorgrondelijk kunnen lijken, zijn ook onze levenspaden niet altijd even duidelijk. Ben je het spoor even bijster en kan je wel wat wegwijs gebruiken? Coaching met paarden heeft een meerwaarde! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Een kudde paarden bestaat niet uit verschillende individuen maar enkel op z'n geheel. Elk individu bestaat dan ook enkel en alleen door de gratie van de kudde en stelt alles in het werk voor het welzijn en overleven van die kudde. In coaching met paarden wordt je niets voorgekauwd maar sta je stil bij wat er gebeurt in je werk en in je leven. Tijdens een sessie zullen paarden je steeds bij hun kudde proberen te betrekken. Als zeer gevoelige wezens zijn zij meesters in het 'luisteren'. Ze praten niet maar laten zien wat ze bij je ervaren en helpen je zo tot een ander/juister en meer rustbrengend inzicht komen. Dit zorgt ervoor dat je op een liefdevolle manier tot inzichten kan komen. 

In een fenomenologische coachsessie richt ik me niet enkel op jou, als persoon maar wordt je volledige systeem (gezin, familie, vrienden, collega's,...) meegenomen in het proces. Net deze holistische benadering zorgt ervoor dat duurzame veranderingen kunnen bewerkstelligd worden. De focus ligt dan ook niet zozeer op de symptomen dan wel op het aanpakken van de oorzaak ervan. Coachen met paarden vanuit systemisch perspectief is een zeer diepgaande manier van coachen die - indien je je er voor openstelt - op relatief korte tijdspanne veranderingen teweeg kan brengen. De intuïtieve benadering stelt me in staat om tot de kern van je diepste wezen door te dringen en op zielsniveau met jou in gesprek te gaan. Van daaruit kan een totaal ander beeld ontstaan dat nog maanden erna doorwerkt. Eén sessie kan dan soms al volstaan. Patronen hebben echter de neiging om zichzelf in stand te houden en zich te herhalen. Soms blijken aanvullende sessies op noodzakelijk om deze te doorbreken.

Wat een mooi mens met prachtige paarden ben jij! Je bracht me reeds op de parking een veilig en geruststellend gevoel. De ontmoeting met de paarden was nieuw maar ó zo veilig met jou aan mijn zij. Je zelfzekere uitstraling werkt aanstekelijk.

Samen met Misty heb jij me in één coachingsessie laten voelen waar de knoop van jaren ver zit. Diep respect en enorm veel dankbaarheid voel ik voor jullie.

Weg-rijdend van het domein voelde ik me sterker, zekerder en niet meer alleen. *RE-BORN TO BE ALIVE* Oprechte dankjewel Jo en Misty.

A.D.​​​​​​​
Ik wou je even een berichtje schrijven sinds onze kennismaking. Ik was aangenaam verrast...vooral nadien. Als ik alles wat heb laten bezinken...heeft het toch wel een grote indruk gemaakt bij me. Had het niet gedacht.

Er viel ergens een zware last van mijn schouders omdat je me direct begreep maar ook innerlijk. Moest effe bekomen van het effect met het 1ste grote paard...dat ineens van me wegging als ik wat nerveuzer werd... nu merk ik na 2 weken dat ik wat rustiger ben...ik zie dat aan mijn hondje. Ik wandel meer met haar en laat ze al spelend lopen op het strand en ze is nu meer aan mijn zijde. Maar op een aangenamere manier dan voor je bezoek.

A.P.​​​​​​​​​​​​​​
Gisteren tijdens de coaching ervaarde ik heel wat gedachten en gevoelens. Pas achteraf, als het een beetje heeft kunnen bezinken, wordt het duidelijk hoe goed jij de sessie begeleid hebt.

Van de eerste tot de laatste minuut stel je me op mijn gemak. Je neemt de tijd om door te gaan met het afpellen van de ui tot het goed voelt. Je geeft ruimte en tijd en dit met niet teveel, maar ook niet te weinig woorden. Je creëert een rustige, veilige omgeving. Alles mag er zijn. Achteraf heb ik gevoeld dat het veel impact heeft gehad. Ik had een klop van de hamer zoals ze zeggen, zowel fysiek als mentaal.

Erg bedankt voor de steun en de bijzondere ervaring. En erg bedankt aan Misty voor de machtige ervaring. Het was geen makkelijk proces, maar ik ben tevreden met de inzichten en hoop deze ook te kunnen integreren.

​​​​​​​J.V.