Letterlijk wordt empowering vertaald als 'iemand tot iets in staat stellen'. Paarden zijn prachtige, pure wezens die - in tegenstelling tot de moderne mens - nog zeer dicht bij de natuur leven. Dankzij hun sterk ontwikkeld gevoel voor non-verbale communicatie voelen ze intuïtief sfeer, stemming en (dis)congruentie in voelen, denken en handelen aan. Desondanks lijken zij het contact met zichzelf toch niet kwijt te zijn geraakt. Als mens kunnen we hier enorm veel van leren. Tot wat kan onze kudde jou of je kind in staat stellen? Waarin kunnen zij jou helpen groeien? 

Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld. Dat is een aangeboren eigenschap waarbij het fijngevoeligere zenuwstelsel ervoor zorgt dat je als hoogsensitief persoon meer en dieper waarneemt.

Bij een teveel aan indrukken raakt je systeem echter overbelast of overprikkeld. Hoogsensitieve mensen leven in een maatschappij, die sterk gericht is op daadkracht, snelheid, voor jezelf opkomen, prestaties leveren en die veel zintuiglijke en emotionele prikkels biedt. Dit alles vergroot het risico op overprikkeling.
​​​​​​​

Zo'n overprikkeling vergt tijd en energie en kan hoogsensitieve mensen sterk belemmeren. Daarom is het voorkomen ervan ook zo belangrijk. Immers wanneer hoogsensitiviteit niet goed begrepen of onderkend wordt, kan dit leiden tot allerlei klachten zoals o.a. chronische vermoeidheid en burn-out. 

Ook voor hoogsensitieve kinderen is het dagdagelijkse leven niet altijd even makkelijk. Ze krijgen veel meer prikkels binnen en verwerken deze ook veel diepgaander dan andere kinderen. Zoveel zelfs dat het dagelijkse leven hen snel uitput. Daardoor hebben ze eerder last van dagdagelijkse dingen.

Dat verklaart dan ook waarom zij na schooltijd vaak tegendraads thuiskomen, moeite hebben met inslapen of niet graag nieuwe activiteiten uitproberen. Als ze overprikkeld zijn, uiten ze dat door woedeaanvallen, huilbuien of trekken ze zich helemaal terug. Ze zijn dan voor even onbereikbaar en onhandelbaar. Leren omgaan met prikkels en op tijd rust nemen is essentieel voor hoogsensitieve kinderen.
HSP; een (p)aardige kracht (Groeitraject voor volwassenen)
In dit groeitraject komen de sterke en zwakke punten van hoogsensitieve personen aan de orde. We onderzoeken wat bij jou past en hoe je overprikkeling kan voorkomen. We kijken naar het aspect communicatie en naar hoe jij je sterker en zelfzekerder kan voelen en meer rust en plezier kan ervaren. Je krijgt inzicht in hoogsensitiviteit door theorie, achtergronden, oefeningen en praktische tips te combineren zodat jij de kwaliteiten van je hoogsensitiviteit ten volle kan benutten en de valkuilen ervan kan vermijden. ​​​​​​​​​​​

Tarief​​​​​​​

10 contactmomenten van 1 à 1.5 uur
Persoonlijk werkboek
mogelijkheid tot inlassen van tussentijdse coachingsessies
​​​​​​​

390 euro​​​​​​​

HSK; Time to be a Unicorn! (Groeitraject voor kinderen vanaf 7 jaar)

​​​​​​Op speelse wijze laten we je kind ervaren en ontdekken hoe overprikkeling bij hem of haar ontstaat en hoe hij/zij er anders mee kan omgaan. Het uiteindelijke doel is dat je kind zelf kan omgaan met diens hoogsensitiviteit. De wereld zal overweldigend blijven, maar hij/zij leert zijn hoogsensitiviteit als kwaliteit te gebruiken. Daarmee kan het zichzelf beter staande houden. 

​​​​​​​Ook als ouder wordt je hierin begeleid. Samen bespreken we de kenmerken van hoogsensitieve kinderen en reiken we je verschillende tips en trics aan om je kind op een effectieve en adequate manier te laten opgroeien tot een gelukkige en evenwichtige hoogsensitieve volwassene. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tarief​​​​​​​

10 contactmomenten van 1 à 1.5 uur
Persoonlijk werkboek
mogelijkheid tot inlassen van tussentijdse coachingsessies
​​​​​​​

390 euro​​​​​​​


Ben je overtuigd en wil je graag één van deze groeitrajecten boeken? Neem dan nog even de tijd om onze algemene voorwaarden door te lezen​​​​​​!​​​​​​​​​​​​​​