Gratis introductie en try-out:

woensdag, 28 augustus 2019 van 15:00 tot 16:30 

Start nieuwe cursus:
​​​​​​​
woensdag, 25 september 2019 van 16:30 tot 18:30​​​​​​​

Als puber is het leven vaak niet eenvoudig. Veel veranderingen, nieuwe situaties, en vooral niet te vergeten ook jij verandert in deze levensfase heel snel. Het valt soms niet mee om met alle veranderingen bij jezelf en in je omgeving om te gaan. Hoe ga jij hiermee om? Kan jij je goed aanpassen of is het soms lastig? Heb je weleens moeite om je draai te vinden? Voel je je weleens eenzaam of onbegrepen? Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wil je graag leren hoe je met lastige situaties om kunt gaan?

Maar ook voor de ouders kan het leven soms knap ingewikkeld zijn. Er vinden veel veranderingen plaats in deze levensfase. Elkaar begrijpen en met elkaar samenwerken op een prettige manier kan al een hele uitdaging zijn. Daarnaast maak je je als ouders regelmatig zorgen over hoe jouw kind zich staande houdt in de 'grote' wereld en of het zich voldoende kan ontwikkelen op zijn eigen manier. Wanneer laat je als ouders de touwtjes los(ser) en wanneer niet?​​​​​​​​​​​​​​

Wij ondersteunen jullie hier graag bij en helpen jullie op weg. Paardenkracht voor pubers is een uniek programma voor tieners, die behoefte hebben aan wat extra begeleiding in de sociale ontwikkeling en emotionele groei. In deze cursus behandelen wij thema's zoals communicatie, houding, gedrag, gevoelens, grenzen verleggen en kunnen begrenzen, dynamiek in de groep (school, gezin, vrienden), er wel of niet bij horen, eigen authenticiteit bewaken, samenwerken, leiderschap en balans vinden,... Thema's, die voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn en de sociale en emotionele ontwikkeling van uw tiener ondersteunen, zodat uw zoon of dochter een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en zich goed kan manifesteren in lastige situaties.

In vijf lessen van telkens twee uur gaan de jongeren telkens met een nieuw thema aan de slag dat direct verband heeft met praktische situaties waar hij/zij dagelijks mee te maken krijgt. Tijdens de cursus wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen in combinatie met paarden. Geen saaie zitsessies dus maar de jongeren worden letterlijk in beweging gezet. Doen, ervaren, leren!

Als ouder kan je tijdens deze cursus over de schouder van jouw kind meekijken. In het "persoonlijk Paardenkrachtboek" komen opdrachten aan bod waarbij je puber wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerken met jou.

Wat kost het?

De kostprijs van Paardenkracht voor Pubers cursus bedraagt 295 euro per tiener. Wat omhelst dit?

  • 5 lessen van 2 uur
  • 1 terugkomles 4 à 6 weken na beëindiging van de cursus
  • Kleine groep van max. 4 jongeren
  • Persoonlijk werkboek
  • Verslag voor de ouders
  • Drank en versnaperingen tijdens de lessen
  • Feestelijke afsluiter met diploma-uitreiking 
  • Afscheidsgeschenk

Ben je overtuigd en wil je graag dit groeitraject boeken? Neem dan nog even de tijd om onze praktische afspraken door te lezen​​​​​​.