Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld. Dat is een aangeboren eigenschap waarbij het fijngevoeligere zenuwstelsel ervoor zorgt dat je als hoogsensitief persoon meer en dieper waarneemt. Bij een teveel aan indrukken raakt het systeem echter overbelast of overprikkeld. Hoogsensitieve mensen leven in een maatschappij die sterk gericht is op daadkracht, snelheid, voor jezelf opkomen, prestaties leveren en die veel zintuiglijke en emotionele prikkels biedt. Dit alles vergroot het risico op overprikkeling. Zo'n overprikkeling vergt tijd en energie en kan hoogsensitieve mensen sterk belemmeren. Daarom is het voorkomen ervan zo belangrijk.

Tijdens dit traject komen de sterke en zwakke punten van hoogsensitieve personen aan de orde. We onderzoeken wat bij hen past en hoe overprikkeling voorkomen kan worden. We kijken naar het aspect communicatie en naar hoe zij zich sterker en zelfzekerder kunnen voelen, meer rust en plezier kunnen ervaren. Je krijgt inzicht in hoogsensitiviteit door theorie, achtergronden, oefeningen en praktische tips te combineren zodat jij de kwaliteiten van je hoogsensitiviteit ten volle zou kunnen benutten en de valkuilen ervan kan vermijden. Daar we ook als HSP niet allemaal gelijk zijn, hebben we twee verschillende formules voorzien om aan dit verdiepingstraject deel te nemen. Dit groeitraject werd door voorgaande deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van 8.5/10. 

Waaruit bestaat de cursus?
  • 6 lessen van 2.5 uur (15 contacturen)
  • een syllabus
Enkele deelnemers aan het woord:
  • Leerrijke cursus, die op een rustige en rustgevende plaats gegeven wordt. De coach weet waarover ze praat.
  • Volledige, interessante curus. Zeer goed contact met de coach.
  • Duidelijke cursus. Positief contact met de coach.
Unicorn (individueel)
Pegasus (max.4 deelnemers)
360 euro                         
270 euro

Op geregelde tijdstippen starten we een nieuw Pegasus verdiepingstrajcet op. Het eerstvolgende start op dinsdag, 22 januari 2019 gedurende 6 opeenvolgende weken van 19:30 tot 21:30​.
​​​​​​​​Het Unicorn traject kan op een tijdstip naar jouw wens opgestart worden.